החלפת ליתיום בטגרטול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/05/2018 | 04:07 | מאת: ההוא

שלום. אחרי שנים עם ליתיום התחלתי היום לקחת טגרטול 400מג cr במטרה להחליף בגלל תופעות לוואי מטרידות. הרופא שפגשתי כדי לקבל מרשם, אציין שהוא מומחה ומנהל מחלקה, ובכל זאת, כששאלתי אותו מתי אוכל להפסיק את הליתיום [שלתחושתי גורם לפצעי אקנה כואבים מאוד] הוא אמר שאפשר כבר מהיום ברגע שאקח את הטגרטול(??). זה היה נראה לי תמוה, כיוון שהוא הפנה אותי לעשות בדיקת דם בעוד שבוע לראות אם 400מג מספק רמה מתאימה בדם, אז להפסיק ביום הראשון כשלא ברור אם המינון מספיק וכשבכלל לא הגעתי לרמה טיפולית, ובכלל להפסיק cold turkey ככה ליתיום אחרי שנים.(?) כשציינתי זאת בפניו הוא אמר 'בסדר, אז תפסיק עוד שבוע'. מבחינתי כמובן יש רצון להפסיק כמה שיותר מהר עם הליתיום אבל קראתי שבחילופי מייצבים זה יכול להיות קריטי ובעייתי מאוד להחליף מהר מדי. שאלתי, אם התחלתי היום עם 400מג, מה התהליך של ירידה הדרגתית מליתיום שיתן הסיכויים הכי טובים להחלפה ושמירה על יציבות? מאניה זה הדבר האחרון שאני צריך. אם אפשר לפרט מתי להתחיל להוריד במינון וכמה, ולאורך כמה זמן. כרגע לוקח 1500מג ליתיום. תודה.

14/06/2018 | 19:30 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך השאלה אישית מאוד וחייבת לקחת בחשבון את מצבך. אין לי אלא להציע לעקוב אחר המלצת המומחה שלך. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה