ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/02/2012 | 18:47 | מאת: א

שלום לכולם, בחודשיים האחרונים אני סובל בדיכאון מסוים וממחשבות טורדניות. עברתי לאחרונה פרידה, ובמקביל גיליתי משהו מהעבר שמאוד מטריד אותי (גיליתי שהאדם הראשון איתו קיימתי מגע מיני הוא ערבי, וזה משהו שמאוד מטריד אותי). לפני כשבועיים נפגשתי עם פסיכיאטרית שהמליצה על טיפול פסיכולוגי ועל ציפראמיל, ואכן שלושה ימים לקחתי מנה של חצי כדור ביום. בשלב הזה החלטתי לנסות להתמקד בטיפול הפסיכולוגי ואולי לוותר על הטיפול התרופתי, ובאישור הפסיכיאטרית הפסקתי ליטול את התרופה. התחלתי טיפול פסיכולוגי. המצב השתפר מאשר שהיה לפני חודש, אבל עדיין אני נוטה למצבי רוח משתנים מאוד ומחשבות טורדניות. אני מוצא עצמי מתחבט בשאלה האם לקחת את הציפראמיל. האם יש לתרופה הנ"ל השלכות שליליות מבחינת התמכרות? האם בעוד מספר חודשים, במידה ומצבי ישתפר בעזרת התרופה ובעזרת הטיפול הפסיכולוגי, אני אוכל להפסיק להשתמש בה ולא להרגיש את החסרון שלה אח"כ? האם בכל משבר עתידי אני שוב ארגיש צורך בה? הפסיכולוגית עצמה משתדלת להימנע מלתת המלצה ברורה לכאן או לכאן, אבל בגדול מאמינה שאני יכול להסתדר בלי התרופה. בגדול, אני רוצה לדעת האם יש סיבה טובה להימנע מהתרופה. יכול מאוד להיות שאצליח לעבור את המשבר הזה בלי זה, אבל האם באמת יש סיבה טובה למנוע מעצמי את גלגלי העזר הללו? תודה מראש.

19/02/2012 | 18:57 | מאת: א

1. האם התרופה משנה אותך באיזשהו מובן? אם אתחיל טיפול ואפסיק בעוד מס' חודשים, האנשים שבסביבתי ירגישו בשינוי? יכול להיות שבמשך הטיפול אהיה יותר מאושר מאשר המצב ה"רגיל" והלא-דכאוני שלי? 2. אתמול (שבת) לקחתי בבוקר חצי כדור, לאחר שבשישי הייתי על הפנים, ו"החלטתי" לחזור עם הטיפול (כפי שכתבתי, אני נורא לא החלטי בעניין). האם זאת בעיה אם לא אמשיך לקחת? (אני יודע שלא אמורים לשחק עם זה, אבל אם כבר קרה...) תודה.

19/02/2012 | 19:27 | מאת: א

מנהל פורום פסיכיאטריה