דיפוזיהייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/12/2016 | 14:18 | מאת: ספיר

שלוםרב, בבדיקה שעשיתי עקב סרקדואיזיס הרופא רשם ספירומטריה, נפחים תקינים, ירידה קלה בדיפוזיה רציתי לדעת מה המשמעות ?? האם יש קשר לגיל (בת 49) או לזה שאני לוקחת פרידנזון שבועיים 20 מג ?? מה המשמעות של ירידה קלה בדיפוזיה ?? מה זה דיפוזיה ??

ערב טוב, החמצן עובר מהאוויר שאנו נושמים דרך הריאות אל מחזור הדם באמצעות דיפוזיה. דיפוזיה מתרחשת לפי חוקי הפיזיקה במעבר החמצן לפי הפרשי לחצים. בסרקואידוזיס בדיפוזיה יכולה להיפגע וסטרואידים ניתנו לך כטיפול לכך. בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה