התייחסות לתוצאות בדיקת ANCA

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/12/2016 | 16:35 | מאת: גדי

רופא ריאות שלח אותי לבצע את ההבדיקה ANCA (ברקע לבעית סינוסטיס כרונית עם קוצר נשימה כתוצאה מ-PND ללא אסתמה ברקע) עם התוצאות הבאות: ANTI PROTEINASE- שייך ל-c.ANCA רשום בתוצאה פחות מ-0.2 ANTI-MYELOPEROXIDASE - שייך ל-p.ANCA רשום בתוצאה פחות מ-0.2. האם התוצאה שוללת את הבעיה שהבדיקה הנ"ל אמורה לאבחן (כי בסקירה שעשיתי על הנושא, ראיתי שבד"כ שרשום שלילי/חיובי ולא ערך מספרי)? תודה רבה

שלום גדי, המשמעות של הערך המספרי היא שהתשובה שלילית, כלומר תקינה.

מנהל פורום מחלות ריאה