הוצאת שתלים עם קופסית

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

15/03/2019 | 16:38 | מאת: יעל

האם הוצאת שתלים מתחת לשריר יכולים ליצור סיבוכים כמו קרע בינצלעי ופנאומטורקס? ואני מבינה שלפני ניצוחים מדברים על סיבוכים אפשריים..אבל מבקשת תשובה שלא לפרטטוקול. האם זה באמת קורה?שאלה נוספת האם בהוצאת שתלים מעל השריר אין סיכונים?

הי אתחיל במשפט מסכם והוא, אין כנראה ניתוח שהוא נטול סיכונים לחלוטין. הוצאת שתלים בלבד, אילו והם מתחת לשריר לא מלווה בסיכון משמעותי של יצירת חזה אויר( פנאומוטוראקס) . הוצאת קפסולה שלימה, במידה והיא תחת השריר מלווה בסיכון של פגיעה בשרירים הבין צלעיים ועל ידי כך עלולה לגרום למצב של חזה אויר. אין סיבה ממשית להוצאת חלקה האחורי של הקפסולה שצמודה לבית החזה אלא אם יש חשד ממשי לבעיה בקפסולה המצריכה פעולה זו. בהוצאת שתלים וקפסולה מעל השריר הסיכון לסיבוך שכזה יורד משמעותית. בברכה ד"ר יואב ארוש

16/03/2019 | 22:42 | מאת: יעל

אפשר לדעת מה זה בדיוק חזה אויר? ואיך פותרים את זה? ואם נניח מוציאים רק את הקפסולה מקדימה ואת החלק האחורי (המסוכן)רק צורבים עדיין ישנה סכנה?

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה