סכנת השתלים המחוספסיםםםם

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

10/02/2019 | 20:14 | מאת: יעל

היי...אחרי ההתפתחויות האחרונות של עניין סכנת השתלים מעוניינת להוציא אותם עוד אתמולללל מהגוףף יש לי שתלי מנטור הייתי רוצה לדעת האם הם מחוספסים מצרפת קובץ של הסוג שיש לי אשמח שתגיד לי האם הם מחוספסים? מציינת שהכל בסדר עם השתלים אין לי תופעה מוזרה אבל אם הם מחוספבים רוצה להוציא

הי יעל. לא קיבלתי את הקובץ המצורף אך אגיב בכלליות לשאלתך. אכן התקיימה ועדה בצרפת לפני מספר ימים, השתתפו בו נציגים מה fda ו ce אשר מבצעים בקרה קפדנית על כל משתל המוכנס לגוף ובהם גם שתלי סיליקון. ב 3 שנים האחרןנות התגלו מספר מקררים ברחבי העולם של גידול הנקרא לימפומה על הקופסית אותה הגוף מייצר סביב כל גוף זר ובהם שתלי הסיליקון. גילו כי שתלים מתוצרת אלרגן וכן שתלים העשויים מחומר הנקרא פוליאורטן יוצרים גירוי שכזה אשר עלול להוביל להיווצרות הגידול הנל. לכן התקבלה בצרפת החלטה להפסיק ולשווק אותם. הסיכון הוא נמוך ביותר. לגבי מנטור, התגלה כי גם הם יכולים לגרום לזה אך במספרים נמוכים מאוד, 1 ל 86 אלף שתלים... אין כל הנחיה להוצאת שתלים מחוספסים נכון לעכשיו! בדיקת כירורג שד פעם בשנה וביצוע הדמיה הינם אמצעים מספקים לזיהוי מוקדם של כל בעיה. החשש מובן אך צריך לזכור כי מדובר במספרים נמוכים ביותר ביחס למספר הגדלות החזה שבוצעו בעולם עד היום. לכן המלצתי היא להיות במעקב בלבד, לא למהר ולבצע ניתוח שלא לצורך המכיל בתוכו סיכונים אחרים. מקווה שעזרתי דר יואב ארוש

17/02/2019 | 13:19 | מאת: יעל

אני לא יכולה להישאר עם השתלים בגוף הם גורמים לי לחרדה אני חייבת להיפטר מהם כדי לחזור לנשום..מה הסיכון הכרוך? יש לי שתל מנטור ג'ל עגול לא יודעת אם מחוספס או חלק מתחת לשריר אני לא בתפקוד כבר שבועיים ואני חייבת להוציא אותם

הי יעל. אני מבין שאת חרדה אך אין באמת סיבה. הסיכוי הוא כל כך מזערי. בעיקר שתלי מנטור. אם היו שתלי פוליאוריטן, הייתי תומך בהחלטתך. האם תוכלי לשלוח לי את תעודת האחריות ואוכל לראות את מעטפת השתל ואולי להרגיע אותך. בכל מקרה את מוזמנת לקבוע יעוץ מסודר במרפאה ואומר את דעתי על פי המסמכים שתביאי. בברכה דר יואב ארוש

18/02/2019 | 15:10 | מאת: יעל

היי, קבעתי תור אלייך למחר בערב. אני לא חושבת שאני יודעת היכן תעודת האחריות. אבל יש לי את כל התיק הרפואי ואת המדבקה שרשום סוג השתל אבל לא ראיתי משהו שקשור למעטפת..איפה עוד אוכל לראות מידע על המעטפת? בנוסף האם שאתה מוציא את השתל אתה מתחייב להוציא את כל הקפסולה וגם מוכן לצלם?

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה