להחליף או לא להחליף שתלים בחזה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

08/01/2019 | 19:38 | מאת: דנה

לפני 11 שנים בהיותי חיילת בסדיר עשיתי ניתוח להגדלת חזה. נאמר לי שכל 10 שנים יש להחליף את השתלים. בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי לפני כמה ימים התוצאות הראו שאין כל פגם בשתלים, ולא דליפה ולא שום דבר אחר, כלומר תוצאות טובות ללא כל פגם. השאלה: האם בכ"ז יש צורך לעשות ניתוח להחלפה או להשאר עם השתלים הנוכחיים ולעשות בדיקות תקופתיות? תודה

ערב טוב דנה. אני שמח שאת מבצעת בדיקות תקופתיות של השד. הדבר חשוב כמובן לזיהוי מוקדם של כל בעיה רפואית שהיא ורצוי לבצעה באופן סדיר. במידה והבדיקה לא הראתה כל סימן לדליפה או קרע, והשד משמר את צורתו אין סיבה ממשית להחלפת השתלים. יש להקפיד בבדיקה תקופתית אצל כירורג שד ובדיקת הדמיה אחת לכמה שנים לזיהוי כל בעיה. בברכה. ד"ר יואב ארוש

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה