ניתוח הקטנת חזה עם שאיבת שומן

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

06/01/2019 | 15:55 | מאת: שלומית

בעלת שד גדול עם הרבה עודפי עור. ירדתי 25 קילו וכעת מעוניינת בניתוח הקטנת חזה. הציעו לי שילוב של שאיבת שומן בנוסף לניתוח ההקטנה בטענה שזה יקטין את הצלקת הרוחבית שנשארת למטה. האם זה נכון והאם זה הכרחי שאיבת שומן במקרה שלי. תודה

הי שלומית. שאפו גדול על הירידה במשקל, אני בטוח שאת חשה בטוב לאחר איבוד המשקל הגדול הזה. כאשר יורדים במשקל, רקמת השומן קטנה בנפחה, דבר הגורם לצניחה גם של העור מעליו וגורם למצב של עודפי עור גדולים פעמים רבות. לשאלתך, הקטנת חזה יכולה בהחלט להיות משולבת עם שאיבת שומן שארי במידת הצורך, בעיקר בחלקו החיצוני של השד. באם הדבר ישנה את אורך הצלקת? כל מקרה לגופו. שאיבת שומן נוספת בחלק מהמקרים לאחר ירידה במשקל עלולה להחמיר את רפיון העור ולגרום לעיתים לצלקת להיות אף ארוכה יותר. החלטה סופית לגבי אורך הצלקת או צורתה יכולה להיעשות רק לאחר יעוץ מקיף בקליניקה. מקווה שעזרתי ד"ר יואב ארוש.

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה