בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

29/10/2014 | 14:13 | מאת: אלינה

שלום בני כמעט בן חמש. בבדיקת דם נמצא כי ערכי הפריטין וה -iron נמוכים פריטין - 19 iron 36 המוגלובין 12 האם זה נחשב אנמיה ? ואם כן מה מידת החומרה ? אני ממש רוצה לעזור לשפר המצב והוא לא ממש אוכל מאכלים מגוונים כך שכנראה איאלץ לתת תוסף כלשהוא. האם אכן מומלץ ואם כן איזה ? האם פריפל (סירופ ) או שמא משהו טבעי ?? מה המינון המקובל גובהו של בני מטר בגיל זה האם יתכן וקשור לרמת הברזל ? נא עזרתך. אגב אם לילדה לא בדקו ערכים אלו והמוגלובין בטווח הנורמה לא צריך גם לבדוק הבדיקות הללו ? מאחר והיא עוד יותר קשה באוכל תודה רבה

29/10/2014 | 14:15 | מאת: אלינה

ובהמשך מתי כדאי לחזור על בדיקת הדם והאם יש צורך בבירור מעמיק מדוע ערכים נמוכים שכן לא מדובר על ילד שלא אוכל בכלל

שלום בהחלט יכול להיות מצב שרמת ההמוגלובין תהיה תקינה ואין אנמיה אך משק הברזל יהיה לא תקין ומאגרי הברזל ירודים. ממליץ להתיעץ עם המטולוג ילדים לגבי צורך הטיפול/בירור. דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים