חום נמוך ממושך

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

02/10/2013 | 18:13 | מאת: יי

שלום רב, ביתי בת 4 ילדה בריאה בדרך כלל ללא מחלות רקע כלשהן. במהלך החודש וחצי האחרונים (טרם תחילת שנת הלימודים) במדידה אקראית של חום נמדדה תוצאה של 37.2 בד"כ כשבריאה החום סביב 36.8. לא נראו סימפטומים אחרים אם כי מתלוננת לעיתים על כאבי בטן שבד"כ מוקלים אחרי יציאות. במהלך החודש וחצי האחרונים, במדידות אקראיות נמדד חום של 37.2-37.5 ואף מקרה או שניים של 37.7 ביומיים האחרונים. אציין כי בד"כ מיד עם יקיצה חום הגוף שלה נמדד 36.8-36.9 אך מיד לאחר כשעה עולה לסביב 37.2 מספר ביקורים אצל רופא המשפחה (שדרכו בד"כ היא לא להתייחס בכובד ראש לכל דבר) נסתיימו ללא כל אבחנה. ספירת דם שבוצעה לפני שבועיים וחצי הציגה תמונה תקינה למעט אחוז מעט גבוה של אאוזונופילים (אך הערך המוחלט תקין) לפני יומיים עקב עליית החום ל 37.7 פנינו לרופא שוב וזה מצא גודש באוזניים ללא דלקת ונפיחות לימפטית- טען שזה שום דבר ואף לא נתן טיפול. השאלה שלי היא האם יתכן תקופה כה ארוכה של חום הנע סביב הערכים האלו (שכפי שציינתי אינם הערכים הרגילים של הילדה) והאם יש להמשיך בדיקות נוספות (כימיה, שקיעה, סרולוגיה, אולטראסאונד בטן????) אציין כי העניין הוא ע"פ תחושה שלי שגם אם זה משהו זניח ישנו תהליך כלשהו למרות שהילדה חיונית, אוכלת ולא יורדת במשקל אודה על עצה בעניין בתודה מראש

שלום קשה מאד או אפילו בלתי אפשרי לחוות דעה ללא בדיקה יסודיעת של הילדה ועיון בבדיקות שבוצעו זוהי גם עצתי: פני לרופא לביצוע בדיקה יסודית דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים