בדיקת IRON עם ערך גבוה (183) לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

17/09/2013 | 21:02 | מאת: דניאל

שלום, בעקבות גירודים בכל מיני מקומות בגוף, עשינו בדיקות דם לביתי בת 10, בריאה בדרך כלל. התוצאות היו בסדר חוץ מהIRON שהוא 183.00 UG/DL. תוצאות הפריטין הם תקינים: FERRITIN 15.40 NG/ML תוצאות הטרנספרין הם תקינים: TRANSFERRIN 294.00 MG/DL במקביל עשינו בדיקת US של הכבד ומחכים לתוצאות. האם זה מעיד על משהו? מה עלינו לעשות? האם צריך לעבור בדיקות נוספות? האם רמת IRON כזה פוגע במערכת כלשהו? מאוד מודה על תשובתך. דניאל

שלום להערכתי לא מדובר בעודף ברזל לאור פריטין תקין/נמוך האם זו בעיה טכנית בבדיקה/בלקיחת הדם? ממליץ לחזור על הבדיקה. דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים