פריטין שלא עולה וכמו כן WBC מתחת לטווח

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

25/07/2013 | 00:38 | מאת: RONA

שלום בני בן 8.10 ומאז גיל חמש אנחנו מבחינים בנטייה שלו להוריד ערכי פריטין אל מתחת לטווח. לאחרונה, מזה כחצי שנה הוא מטופל בברזל על רקע של פריטין 14-15 כשכל פעם אנו מעלים מינון. הגענו ל10 מ"ל ליום(בחודשיים האחרונים), הוא שוקל 25 ק"ג. בינתיים הפריטין ממאן לעלות. המוגלובין 12.5 . בדקנו ואין לו נוגדנים לצליאק, למרות שאחותו סובלת מצליאק. בנוסף הWBC שלו נע כבר זמן רב (אך לא היה כך תמיד) סביב 3.7-4.3. שאר הבדיקות תקינות כולל נויטרופילים על 1.7 עכשיו. האם זה דורש בירור מעמיק נוסף? תודה על ההתייחסות

כן! בהחלט כן! יש צורך לבצע בירור מעמיק יותר להבין מדוע הברזל לא עובד בעייה בספיגה? איבוד? בעיה אחרת? פנו להמטולוג ילדים דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים