אנמיה אצל תינוק בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

01/09/2012 | 18:05 | מאת: אבי

ד"ר לוין שלום רב, לבננו בן כמעט 10 חודשים התקבלו תוצאות ספירת דם: המוגלובין- 9.9 המטוקריט- 30.6% RDW- 16.8% MCH- 24.4 MCHC-M- 32.4 רופא הילדים שלנו אמר שיש כאן סימן לחוסר ברזל והמליץ לקחת תוסף ברזל, וכן לתת לתינוק יותר בשר אדום לאכול. האם לדעתך, לפי תוצאות בדיקות אלו, ניתן לוותר על התוסף לעת עתה ולנסות להתגבר על המחסור בברזל באמצעות תזונה בלבד, או שזה שלב שבו תוסף הוא כבר חובה. תודה רבה אבי

שלום בכדי לנסות לענות לך באופן מיקצועי אני מבקש לדעת קצת יותר על התינוק. האם היה פג? האם קיבל תוסף ברזל כפי שממומלץ ע"י משרד הבריאות(טיפול מונע) כמו כן אבקש לקבל את כל ספירת הדם! רפואה שלמה דרור

02/09/2012 | 07:29 | מאת: אבי

ד"ר לוין שלום ותודה על התשובה המהירה, מדובר בתינוק בריא בד"כ לא היה פג, נולד בשבוע 41 במשקל3.250 ק"ג. לא קיבל עד כה תוסף ברזל כי בדיקות דם בגיל 7 חודשים היו תקינות לחלוטין. הנה תוצאות הבדיקה האחרונה. הבדיקה נעשתה כאשר היה חולה בוירוס ולכן תוצאות ספירת דם כדוריות לבנות לא תקינות: | יחידות | תוצאות הבדיקה | שם הבדיקה | גבול תחתון גבול עליון | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר | WBC-Leucocytes | 15.4 | 10*3/micl | 6 (-----------------*----) 17.5 | | RBC-Red Blood Cells | 4.06 | 10*6/micl | 3.9 (--*-------------------) 5.3 | | Hemoglobin | 9.9 | g/dl | 11 *(----------------------) 14 | | Hematocrit | 30.6 | % | 34 *(----------------------) 43 | | MCV-Mean Cell Volume | 75 | fl | 72 (---*------------------) 88 | | MCH-Mean Cell Hemoglobin | 24.4 | pg/cell | 24 (*---------------------) 35 | | MCHC-M.Cell Hb cont. | 32.4 | g/dl | 32 (-*--------------------) 37 | | RDW-Red Cell Distri.Width | 16.8 | % | 11.6 (----------------------)* 15 | | Platelets | 409 | 10*3/micl | 150 (------------------*---) 450 | | MPV-Mean Platelet Volume | 9.7 | fl | 8.5 (-----*----------------) 12.9 | | Neutrophils % | 48.6 | % | 17 (----------------------)* 48 | | Lymphocytes % | 35.5 | % | 67 *(----------------------) 77 | | Monocytes % | 15.6 | % | 3 (----------------------)* 13 | | Eosinophils % | 0.2 | % | 0 (-*--------------------) 3 | | Basophils % | 0.1 | % | 0 (--*-------------------) 1 | | Neutrophils # | 7.46 | # | 1 (------------------*---) 8.5 | | Lymphocytes # | 5.46 | # | 4 (---*------------------) 13.5 | | Monocytes # | 2.39 | # | 0.6 (----------------------)* 1.1 | | Eosinophils # | 0.03 | # | 0.3 *(----------------------) 0.5 | | Basophils # | 0.02 | # | 0 (--*-------------------) 0.2 | | CBC Remark | | | | | תוצאת משטח מיקרוסקופי תתקבל | | תוך יום עבודה אחד | המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי | Neutrophils %confirm. | 53 | % | 17 (----------------------)* 48 | | Lymphocytes %confirm. | 34.2 | % | 67 *(----------------------) 77 | | Monocytes %confirm. | 12.8 | % | 3 (--------------------*-) 13 | | Eosinophils %confirm. | | % | 0 (*---------------------) 3 | | Basophils %confirm. | | % | 0 (*---------------------) 1 | | Remarks | | | | | משטח בוצע ידנית | | HYPOCHROMIA |

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים