רמת ברזל נמוכה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

21/08/2012 | 10:06 | מאת: נטע

שלום, בעבר סבלתי מאנמיה, כיום המצב השתפר, אך עם זאת, אם קורה שאני מדלגת על ארוחה בשרית ביום, אז למחרת או אפילו באותו יום אני סובלת מכאב ראש חזק. על כן, אני תמיד מקפידה על ארוחה בשרית. הבעיה היא, שבקרוב אסע לחו"ל לעשרה ימים, ועקב סיבות אישיות לא אוכל לאכול בשר במקום זה (בן זוגי שומר כשרות ואני מכבדת אותו). מה הפתרון לנושא זה? לקחת איתי שקדים? לאכול סוג של דג מסוים? אני נורא לחוצה וחוששת שזה יהרוס לי את הטיול. בעבר נסעתי למקום שבו בשר לא היה בנמצא והרגשתי סחרחורות על גבול העלפון... תודה

נטע שלום אני מתקשה להסביר את הצורך שלך בארוחה בשרית בכדי להרגיש חיונית ובטוב .ברור שאין קשר ישיר למשק הברזל כיוון שלוקח זמן רב משלב אכילת הבשר,עיכול וספיגה הובל הברזל וניצלו לכדוריות דם חדשות במח העצם ושחרורן לדם.תהליך אשר יכול להמשך מספר רב של ימים! ממליץ לחזור על בדיקות למשק הברזל. במידה ויש חסר ברזל לטפל בו ובמידה ואין אז ממש אין ויש הסבר אחר לבעיותיך רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים