אנמיה והתעלפות

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

16/07/2012 | 00:28 | מאת: טל

ד"ר לוין שלום, אני מאוד מודאגת עקב מקרה התעלפות של חברתי- עמית בת ה16. עמית היא ילדה בעלת אנמיה נורמטיבית שמלווה במיגרנות ולפני מספר ימים התעלפה בפעם הראשונה בחיה. בנוסף עמית מטופלת בראוקוטן ושומרת על עצמה טוב. ביום ההתעלפות עמית שתתה רק נס בבוקר, לאחר מכן רבה עם הוריה ואז הלכה לים. היא טוענת שהיא שתתה המון מים ושמה כובע ונכנסה מעט זמן לקרר את גופה ועקצה אותה מדוזה. עשר דקות לאחר מכן היא הרגישה חולשה, החלה לראות שחור בעיניים עד אפס ראיה, שמיעתה נחלשה והיא שמעה צפצוף שהשתלט לה על השמיעה עד שלא יכלה לשמוע כלום סביבה. כאשר התעוררה- לאחר כדקה, שתתה מיץ תפוזים ואכלה מעט שוקולד והרגישה קצת יותר טוב, אך עדיין חלשה. בנוסף המחזור שלה מאחר ב6 ימים, למרות שהוא סדיר כבר מעל 8 חודשים. מה עליה לעשות? האם זה מצב נורמלי או שיש סיבה לדאגה? עליה לפנות לרופא במיידי? תודה רבה ויום טוב.

שלום ארוע כזה של התעלפות מחייב בדיקה ע"י רופא הטוב ביותר לחברתך לפנות לרופא המשפחה לבדיקה בהקדם רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים