רמות נויטרופילים נמוכות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/07/2012 | 10:47 | מאת: אור

שלום, הבן שלי נולד פג בשבוע 33 בתאריך 31.5 כרגע הוא בן 6 שבועות. בדיקות בדם הראו אנמיה ולכן התחלנו לתת לו ברזל וחומתה פולית בהמלצת רופאת הילדים. בנוסף בדיקות הדם הראו ירידה ברמות בנויטרופילים. להלן מספר נתונים מבדיקות הדם: בתאריך 1/7: RBC 2.7 HEMOGLOBIN 8.5 HEMATOCRIT 24.4 NEUTROPHILS 0.59 בתאריך 5.7 HEMOGLOBIN 9.6 HEMATOCRIT 27.7 NEUTROPHILS 0.78 RETICULOCYTES 2.1 בתאיך 12.7 RBC 2.98 HEMOGLOBIN 8.9 HEMATOCRIT 26.6 NEUTROPHILS 0.67 RETICULOCYTES 2.1 האם יש לי סיבה לדאגה? בעיקרון האנמיה טופלת והיא טיפה פחות מדאיגה אותו מה שמדאיג אותי זה רמות הנמוכות של הנויטרופילים! תודה רבה אור

שלום אני מסכים לחלוטין. האנמיה אינה מתרידה יחסית יכולה להיות משנית לפגות. לגבי הספירה הלבנה יש פה נושא שריך לברר אותה מעט יותר ביסודיות ועדין הסביר ביותר שאין פה בעיה חמורה או בעיה כלל. המלצתי פנו (לא באופן דחוף/בהול) ליעוץ ע"י המטולוג ילדים ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים