אוכל וברזל

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

15/03/2012 | 17:45 | מאת: שירי

שלום..יש לי שאלה... יש לי תינוקת בת 7 חודשים...אני מניקה אותה...ובין לבין גם נותנת מרק ופירות...אני הבנתי שעדיף לתת את טיפות הברזל עם ויטמין סי...אז אני נותנת לה לאכול עגבניה או בפירות אני שמה לה מיץ תפוזים או מיץ אשכולית אדומה--הכל סחוט טרי...האם זה נכון ובסדר??? האם הספיגה אכן יותר טובה כך??? והאם חלב אם פוגע בספיגת הברזל???

שירי! את צודקת מאד! ספיגת הברזל מושפעת מהמזון מיצי פירות טריים עשירים בויטמיןC הם מעולים לשיפור ספיגת הברזל ואילו חלב ותם יכולים לפגוע בכך. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים