קצות אצבעות כחולות אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

07/03/2012 | 21:13 | מאת: נירית

שלום. לבתי בת השנה הופיע לפני כמה זמן כתם כחול חום על קצה האצבע (האצבע המורה). לאחר כמה ימים הופיע כתם זהה על האצבע השנייה. חשבתי שנגעה במשהו או שהאצבעות נסגרו במגרה, אבל הכתמים לא עוברים כבר יותר משבוע ונדמה לי שהם גדלים. מה זה יכול להיות והאם כדאי לפנות לרופא? ואם כן איזה? עור או ילדים? תודה מראש, נירית. נ.ב. לא נראה לי שזה כואב לה...והיא אובחנה כאנמית.

נירית שלום! כתמים כחולים שכאילו מחשידים מאד לבעיה במערכת הקרישה בעיקר בטסיות. ממליץ לבצע ספירת דם ובהתאם להיעץ עם רופא ילדים או אפילו עם רופא שהוא המטולוג ילדים. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים