תודה ד"ר. אני בלחץ

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

20/02/2012 | 22:27 | מאת: רותי

שלום ד"ר, ותודה על תשובה. תקופה ארוכה ביתי בת 6.5 מתלוננת על כאבי בטן. ב15.1 ביצענו בדיקת דם, שהיו נראות תקינות מלבד חריגה קטנה בCALCIUM SERUM שעמד על 10.69 כאשר המדד התקין במעבדת מאוחדת (8.80-10.60). הרופא שלח אותנו לבדוק שוב, והיום קיבלנו תוצאה של 10.67 (אגב קודם לבדיקה דלגנו לה על כוס שוקו היומי שלה). השאלה האם חריגה כ"כ קטנה יכולה להיות בעיה???

מדובר ברמת סידן מוגברת ביחס לנורמה בילדים. ראוי לבצע בירור בנסיון לאתר את סיבת הסידן המוגבר ממליץ גם לבצע אולטרסאונד בטן לאתר משקעי סידן (בכליות/דרכי השתן)כסיבה לכאבי הבטן רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים