תוצאות בדיקת דם-האם ישנו סימן לאנמיה?

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

26/01/2012 | 15:10 | מאת: מאיה מ.

שלום ד"ר לוין לאחרונה ביצעתי בדיקת דם והערכים שקיבלתי להלן: HB-11.5 HCT-33.9 RBC-3.88 MCV-87.4 בעבר ערך ה-HB -היה 10.9 וטופלתי בכדורי ברזל במשך כחודש והערך עלה ל12 ובבדיקות האחרונות כדלקמן שוב ירד הערך HB ל 11.5 שפניתי לרופא הוא טען כי אני לא צריכה ליטול עוד את כדורי הברזל מפני שיגרמו לי לכאבי בטן..... ונתן לי רק כדור של ויטמין B12,6,1 לפי השקפתך האם לפי הערכים שציינתי יש לי אנמיה ועליי לפנות לרופא שוב??? בתודה מאיה

מאיה שלום! בכדי לענות על השאלה האם יש לך אנמיה או חסר דם ,חייבים לדעת בת כמה את (נורמות ההמוגלובין שונות לפי גיל...) ולהבין יותר את הרקע הרפואי שלך. אשמח גם לקבל את כל ספירת הדם. כתשובה ראשונית הספירה חשודה לאנמיה ממתין לתשובתך רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

30/01/2012 | 03:59 | מאת: מאיה מ.

היי ד"ר לוין בתשובה לשאלתך, אני כיום כבת 21 רקע רפואי לאנמיה: לפני כחצי שנה הרגשתי סחרורות חוזרות ונשנות עייפות וחוסר כוח להרים את עצמי מהמיטה הייתי בתקופת לימודי הפסיכומטרי ולא יכולתי להחזיק מעמד ערה וללמוד עד השעות הקטנות לא מלימודים אלא מעייפות וסחרורות שלא נתנו לי לי מנוח הייתי קמה והייתי עייפה ורואה שחור בעיינים .... ועם המון סחרחורות .... עד שאובחנתי שאני צריכה כדורי ברזל הייתי על שלוש כוסות קפה כדי להישאר ערה ולאאאאאא אני מדגישה בתחילת הלימודים ועוד אפילו לפני שרק כל לחץ סוף הקורס המרתונים *אבי גם היה אנמי תקופה ונטל כדורי ברזל וכיום הוא לא נוטל אותם אציין שוב: בתחילה נטלתי כדורי ברזל אך לאחר שערך הHB עלה ל12 הרופא שלי טען כי עליי להפסיק ליטול אותם כי הם יגרמו לי לכאבי בטן ולא נוטלים אותם תקופה ממושכת.... ***זה למעשה הרקע הרפואי והלא כל כך רפואי להלן ספירות הדמים שלי: 18-UREA CREATININE-0.56 0.5-BILIRUBIN-TOTAL 0.1-BILIRUBIN-DIRECT SODIUM- 145 POTASSIUM-3.6 108-CHLORIDE ALK. PHOSPHATASE-81 23-GOT (AST) 17-GPT (ALT) IRON-52 TRANSFERRINE-258 HB-11.5 HCT-33.9% RBC- 3.88 MCV -87.4 Fl MCH-29.6 pg MCHC -33.9 g/dl RDW-CV-13.1% RDW-SD -41.7 Fl WBC -9.14 *10^3/ul NEUT.abs -5.21 *10^3/ul LYMP.abs -3.35 *10^3/ul MONO.abs -0.48 *10^3/ul EOS.abs -0.08 *10^3/ul BASO abs -0.02 *10^3/ul NEUT% -56.9 % LYM% -36.7 % PLT -252 *10^3/ul MPV -10.1 Fl ממתינה לתשובה.... בתודה מאיה

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים