תוצאות בדיקה fe-iron גבוהה?

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

19/01/2012 | 21:35 | מאת: אירית

תוצאת בדיקת fe-iron אצל בני בן 14 היא 166, ביצענו בדיקה כי חשבנו שיש לו אנמיה הוא שחיין והמאמנת שלו חושבת שהוא מתעייף מהר מדיי באימונים.אני מבקשת לדעת מה להמשיך לבדוק והאם יש טיפול? האם תוצאה זו גבוהה במידה ניכרת מהמותר?

אירית שלום! השאלה שלך מאד חשובה,אדם העוסק בספורט במיוחד באופן "כבד/מיקצועי" יש לו פיזיולוגיה יחודית ובהתאם גם ערכים מתאימים אחרים של בדיקות דם. חשוב מאד לבדוק את מאגרי הברזל ולא רק את הברזל החופשי בדם כפי שנבדק. במקרים רבים במיוחד בנערים בשלב גדילה הפעילים גופנית מוצאים מאגרי ברזל מדולדלים. אסור להתבלבל מתוצאת הברזל ה"גבוה" ולקבוע שיש לבנך מאזן ברזל תקין או מוגבר. במקרה היחודי של בנך כדאי מאד לפנות ליעוץ ע"י המטולוג ילדים מומחה שיעריך את מצב הברזל ויתכן שבזכות טיפול מתאים נוכל לשפר את מצבו ויכולתו לעשות פעילות גופנית. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים