ספירת דם ילדה בת שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

18/02/2024 | 01:04 | מאת: בר

שלום וברכה. הבת שלי בת שלוש וחצי, מזה חודשיים-שלוש ירידה בתאיבון. בימים האחרונים יש שיעול כשמתעוררת בבקר ולקראת השינה( במהלך היום אין). וחום נמוך לסירוגין( יום כן-3 ימים לא) סביב ה 37.8- 38.3 ביצעה ספירת דם: Hb- 13.2 נויטרופילים-12.9 Wbc- 20 .8 Atyp lymph%- 5.9 PLT- 584 Neut. Abs-13 Toxic granual: + Normoblasts DIF: 1/100wbc Anicocytosis: + Target cells: + Microcytosis:+ Hypochromia:+ Polychromasia: + האם ספירת הדם מצביעה רק על תהליך זיהומי/ דלקתי בגוף? האם יש משמעות לתוצאות האחרונות שמסמונות ב + האם יש משמעות לנורמובלסטים?( ראיתי שבמצב תקין אין נורמובלסטים בדם בכלל) תודה על תשובתך!

שלום ספירת הדם כוללת עליה משמעותית במספר התאים הלבנים ומדדים במשטח הדם שמתאימים מאד לזיהום/ דלקת מצבים כמו דלקת ריאות יכולים להיות עם ספירה כזו ממליץ לפנות שוב לרופא המטפל דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים