PLT 125K האם יש סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

28/01/2024 | 22:06 | מאת: משי

שלום רב, אני בשנות ה-20 לחיי, בעלת נטייה לPLT נמוך מעט (ה"שיא" היה K80 בהריון, אבל בכללי זה נע בין 130 ל-170 בערך) לאחרונה מופיעים לי שטפי דם ברגליים ועשיתי בדיקת דם, יצא שהPLT הוא 125K, MPV 11.8 ובAPTT-sec יצא 38.6 שניות. הרופאת משפחה היתה מודאגת והפנתה לבירור אצל המטולוג. עד שאקבל תשובה רציתי לדעת האם אכן יש סיבה לדאגה? (אציין שהשטפי דם הופיעו רק לאחרונה) אשמח לתשובה, תודה מראש.

שלום הנתונים הללו יכולים לרמז לבעיה קלה בטסיות בעיקר בעיה בתפקוד נדמה לי שמדובר בבעיה מתמשכת ואין פה דינמיקה אמיתית ולכן פחות מקור לדאגה לסיכום בהחלט נכון להגיע ליעוץ המטולוגי אבל לא מדובר במשהו מאד מדאיג או דחוף דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים