תוצאות בדיקת דם לילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/11/2023 | 16:30 | מאת: טל

שלום דוקטור, אשמח לקצת הסבר לגבי תוצאות בדיקת דם לבתי בת ה- 3. רקע: ילדה בריאה בד"כ, סובלת מאטופיק דרמטיטיס, ומתולעים מדי פעם. לפני כמה חודשים ביקשתי בדיקות דם כי נראתה קצת חיוורת ולא חיונית. בספירת דם לפני 3 חודשים: נמצאו לה אאזונופילים גבוהים (20%) . רופאת הילדים הפנתה להמטו-אונקולוגית (שזה כבר מלחיץ...) והיא אמרה שזב כנראה בגלל התולעים והאטופיק, ונתנה הפניה לביצוע בדיקות בעוד 3 חודשים, כלומר עכשיו. אלא תוצאות בדיקות דם CBC מעודכנות מעכשיו (מפרטת מה שלא תקין): MONOCYTES % : 4% EOSINOPHILS: 1.36 K\UL EOSINOPHILS % 20% כל השאר בטווח התקין. תוצאות בדיקה BLOOD SMEAR: BAND NEUTROPHILS BS : 0.12 K\UL BAND NEUTROPHILS BS %: 1.8% SEGMENTED NEUTROPHILS BS: 2.93 K\UL SEGMENT.NEUTROPHILS BS %: 44.1% LYMPHOCYTES BS: 2.21 K\UL LYMPHOCYTES BS %: 33.3% MONOCYTES BS: 0.24 K\UL MONOCYTES BS %: 3.6% EOSINOPHILS BS: 1.02 K\UL EOSINOPHILS BS %: 15.3% BASOPHILS BS: 0.12 K\UL BASOPHILS BS %: 1.8% POIKILOCYTOSIS + ECHINOCYTES + עד כאן. אשמח לשמוע ממך האם דבר מה נראה מחשיד לבעיה ? אני די מודאגת... יש לי תור טלפוני להמטואונקולוגית בעוד כמה ימים, אבל אני אשמח לשמוע האם להירגע בינתיים \ לחילופין לבקש תור זריז יותר. תודה מראש!

14/11/2023 | 21:22 | מאת: טל

רוצה להוסיף, שהמוגלובין של הילדה לפני 3 חודשים: 13.6 המוגלובין היום: 14.1 תודה

שלום וברכה המדד החשוב הוא מספר האבסולוטי של האיאוזונופילים ולא האחזור היחסי רמה של 1200 איאוזונופילים זה ממלא לא מדאיג ובהחלט יתכן עקב דרמטיטיס אטופי דרור

רמה של 14 המוגלובין היא קצת מוגברת לילדה בת 3 נדרש מעקב, לא מעבר לכך דרור

20/11/2023 | 19:49 | מאת: טל

תודה על תגובתך דוקטור! שמחתי לשמוע עוד חוות דעת

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים