אנמיה לילד בן שנה ו4

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

24/07/2023 | 08:51 | מאת: צילה

שלום ילד בן 1.4 באחוזון 3 מגיל חצי שנה עם הפרעת הפסקת נשימה בשינה, ודלקות אוזניים חוזרות. מיועד לניתוח אדנואיד. -בתאריך 23.4 התגלה המוגלובין 9.5 מאז מתוסף בברזל גבוה -15-16 טיפות ביום, חושב לפי משקלו. בהתחלה הייתה מגמת עליה - לאחר חודש 10.2 אך אתמול גילינו שכעבר שלושה חודשים מהבדיקה הראשונה למרות התיסוף המוגבר חלה שוב ירידה וההמוגלובין 9.8 -פריטין לאחר כשבוע מהבדיקה הראשונה היה 34 וFE-IRON היה32 -נמצא במעקב גסטרולוג וכרגע לא נמצא שום דבר לא תקין. אילו עוד כיוונים ניתן לבדוק? תודה

שלום השאלה הראשונה שצריך לדון בה האם האנמיה נובעת מחסר ברזל או מסיבה אחרת. במידה וניתן תוספות ברזל ולמעשה אין חסר הרי טיפול כזה לא יעזור בכלל צריך ללמוד את המקרה יותר לעומק אך לאור הפריטין התקין אני חושד שזה המצב ואין בכלל חסר ברזל פנו להמטולוג ילדים להעמקת הבירור רפואה שלמה

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים