המוגלובין ופריטין.....

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

11/07/2023 | 14:30 | מאת: אירה

ד"ר שלום, נעשתה בדיקת דם לילד בן 4.8. יש לציין שבררן מאוד באוכל ולא אוכל בשר אדום בכלל. רק עוף. המוגלובין 11.5 בדיוק בגבול התקין. שאר הספירה גם תקינה. פריטין - 3.8 ננוגרם למיליליטר (רשום באינטרנט שהרמה בגיל זה צריכה להיות מעל 7). Crp תקין. הרופא ילדים אמר לתת ברזל פריפול 5 מ"ל פעם ביום לחודשיים ולחזור על ספירה. המטולוגית ילדים היום אמרה שאין שום בעיה ולא לתת כלום כיוון שההמוגלובין תקין ואם תקין אין מה להתייחס לפריטין והיא לא מבינה למה בוצע מלכתחילה ולא ברור לה הערכי ייחוס (קופ"ח מכבי). יש לציין שתמיד היה המוגלובין נמוך מהנורמה. לפני שנתיים בערך היה המוגלובין נמוך סביב 10. 10.9 ופריטין 15 (אז הערכי ייחוס היו מעל 20) המטולוגית ייחסה אתזה לTEC - לאור העדר מיקרוציטוזיס עקב ריבוי מחלות ויראליות. בוצע גם בירור אימונולוגי- תקין. לאיזה תשובה עליי להתייחס? לתת ברזל או לא? לדעתי המאגרים ברזל באמת נמוכים... אודה מאוד לתשובה, מודאגת...

שלום אין לי כוונה או יכולת לדעת מי צודק בין הרואים השונים שמטפלים בילד שלך לטעמי יש עדות לחסר ברזל ונכון לטפל בזה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים