ילדה בת 4 נשאית טלסמיה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

11/06/2023 | 09:35 | מאת: אלא

שלום דוקטור ילדה שלי נשאית -טלסמיה מינור נראת קצת חיוורת ויש לה הפרעות שינה- לא עלתה במשקל טוב בשנה אחרונה , ביצעתי ס.דם Hg-9.9 Mcv 59 Mch 18 Ferriten 81.2 Iron 69 אני רואה המוגובין נמוך אך מחסני ברזל תקינים!? ממה נובע האנמיה והאם טיפול בברזל במקרה כזה יעזור ? האם כדאי לבדוק רמת בי12 וחומצה פולית בדם?

שלום באנמיה נובעת מהטלסמיה וטיפול בברזל ממש לא יעזור במצב כזה במידה ולא ברור לכם מה המשמעות של טלסמיה כדאי להתיעץ עם המטולוג ילדים דרור

17/06/2023 | 23:05 | מאת: אלא

אני כן יודעת מה זה טלסיה..השאלה מה כן יעזור או שזה המצב ולא צריך לטפל ?

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים