בדיקת גושה לילד בן 3

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

22/05/2023 | 07:52 | מאת: שוקי

שלום רב, האם ילד שעשה CMA ציפ גנטי ויצא תקין, יתכן ויש לו גושה ? המטולוג אמר שנעשה בדיקת גושה למרות שיש רק המוגלובין נמוך ואין טחול או איברים אחרים מוגדלים. האם יש טעם לעשות את הבדיקה ? כמו כן, איפה בכלל עושים את זה ? בקופת חולים או בית חולים ? ניסיתי לברר ונתקלתי בבורות מצד הקופת חולים, לא ברור איפה עושים את זה בכלל.

שלום גושה היא מחלה גנטית חשובה שחבל לפספס אותה כיון שיש טיפול יעיל ומשמעותי ההסתמנות יכולה להיות מאד מבלבלת במיוחד בילדים קטנים יחסית ניתוח לבצע את הבדיקה בסדרה של מרפאות להמטולוגיה ילדים העובדות בשיתוף עם חברה המבצעת את הבדיקות הללו בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים