שאלה לגבי תלסמיה בילד

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

04/05/2023 | 13:13 | מאת: שוקי

ילד בן 3, מאז ומתמיד היה לו אנמיה, ערך של 10, כאשר הערך התקין הוא 11.5 בקופת חולים. ביקשת מהרופא ילדים פעם בדיקה לתלסמיה, לא ברור האם יש בדיקה ספציפית ? או האם הכוונה לבדיקה של המגולובין A2 והמגולובין F ? מבולבל קצת. לילד יצא: Hemoglobin A2 | % = 3 הטווח הוא 2.2-3.2 Hemoglobin F | % = 0.5 הטווח הוא 0 - 0.49 האם יש לו תלסמיה לפי הבדיקה הזאת ? או שיש בדיקה ספציפית ? אם כן איך היא נקראת ? תודה.

שלום טלסמיה היא מצב שבו אחד מהחלבונים המרכיבים את ההמוגלובין חסר (חלקית או בכלל) לא ניתן לפי הנתונים פה לענות על השאלה ממליץ לפנות ליעוץ(לא דחוף) של המטולוג ילדים בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים