סיבות לאנמיה מתמשכת - צעירה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/04/2023 | 01:07 | מאת: בלקי

שלום וברכה בת 20 עם אנמיה מחוסר ברזל אובחן לראשונה לפני שנתיים+ (אז היה המוגלובין 9.6 לוקחת ברזל 100 מ"ג מאז הגיע עד ל13.1 אך יורד). הבדיקות האחרונות הצביעו על המוגלובין - 11.1 ברזל - 36 פריטין - קטן מ-8 אך לא צוין באילו יחידות מידה רופא משפחה הפנה לרופא נשים השאלה אם יש ענין כאשר אין לי מחזור חזק במיוחד? (עם סדירות ברמה של יומיים לכאן או לכאן) כמו"כ אמר כי לאחר מכן ממליץ על גסטרו. בבדיקות משנה שעברה (אז ההמוגלובין נמדד בטווח) ערכי AST 33 ALT 39 מה מומלץ שאעשה? בתודה רבה מראש!

שלום מדובר על אנמיה עקב חסר ברזל חייבים במקביל לטפל בברזל ולברר מה סיבד החסר- יעוץ הגסטרו שהומלץ נשמע לי מאד חשוב בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים