המוגלובין גבוה תרומת דם

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

05/10/2022 | 20:58 | מאת: ישראל

שלום בשנות הארבעים בעקבות טיפול תרופתי יש אצלי עליה ברמת ההמוגלובין והמטוקריט. המוגלובין 18 המטוקריט 54 האם ניתן לתרום דם כשיש ריבוי כדוריות אדומות? לי אני מניח שזה בריא (כמו הקזת דם), אך האם מבחינת התרומה עצמה האם היא תקינה? האם מד"א מקבלים תרומות כשיש ריבוי תאים אדומים? תודה

לריבוי תאי דם אדומים סיבות רבות במידה ויש בעיה במח העצם כמו בפוליצטמיה וורה החולה לא יכול לתרום דם והוא זקוק להקזות דם ברוב המקרים האחרים תרומת דם יכולה להיות פתרון מעולה בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים