לימפופניה בן חודשיים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

29/09/2022 | 22:59 | מאת: שלום

לאחר ספירת דם לשלילת g6pd, תינוק בן חודשיים (על הנקה מלאה) אובחן עם לימפופניה והופנה להמשך בירור המטולוגי. האם יש סיכוי שזה משהו חולף? אין כמעט מידע באינטרנט על לימפופניה מולדת. האם זה בהכרח מחלה שתלווה כל החיים או ייתכן שיתאזן בהמשך. יש לציין כי המוצא תימני (הרופאה אומרת שהערכים עדיין נמוכים יחסית לזה)

שלום לימפופניה היא רמת חימפוציטים נמוכה . למצב זה יש אבחנה מבדלת רחבה מדברים פשוטים וחולפים למצב חסר חיסוני בעייתיםם . כמןבן יש משמעות רבה לחומרת החסר בלימפוציטים- לא ברור לי מה המצב אצלכם ועד כמה היעוץ ההמטולוגי דחוף בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים