Transfer. Saturation 12.1% לילד

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/09/2022 | 10:56 | מאת: ילנה

שלום רב. אשמח לעזרה . עשינו לילד שלי - ב18.09 יהיה בן 6 בדיקת דם במרץ. היה פריטין 10.89 ng/ml. טרנספרין 325 mg/dl, ברזל 107.8 ug/dl , Transf. Saturation 23.6%. רופא אמר לקחת 70 יום פריפל 3. אחרי זה עשינו עוד בדיקה: פריטין 14.96, טרנספרין 285, ברזל 64, transf saturation 15.9%. רופא אמר להמשיך עם פריפל 3 עוד 80 יום סיימנו עשינו בדיקה שלישית: פריטין 38.59- תקין, טרנספרין 302, ברזל 51- ירד מהפעם הקודמת, 12.1% . transf saturat. מבחינת הרופא הכל תקין. מפסיקים עם ברזל. אבל מדאיג אותי ירידה משמעותית בסטורציה. 12.1% זה תקין? קראתי ש מתחיל מ15% ערכים תקינים. שאלתי את הרופא , אבל קיבלתי תשובה ש הכל בסדר. ..האם זה באמת בסדר ? תודה רבה מראש

שלום חשוב לראות את התמונה השלמה כאשר כל המדדים משתפרים ורק הסטורציה לא משתפרת ואולי אפילו יורדת צריך להתיחס לנתון הזה בספק ההמלצה של הרופא שלכם להפסיק ברזל נשמעלת סבירה ואפשר להסתפק במעקב רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים