רמות גבוהות של המוגלובין והמטוקריט

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

19/07/2022 | 01:26 | מאת: גדי

שלום מקווה שזה בסדר לשאול, אני בשנות הארבעים אך לא מצאתי פורום המטולוגיה פעיל למבוגרים. אם ההמטוקריט וההמוגלובין מעל הנורמה, אלו בעיות זה יכול לגרום והאם זה נחשב למצב מסוכן? האם אספירין מגן במקרה כזה? ובאם העליה היא כתוצאה מטיפול תרופתי, תוך כמה זמן מהפסקת הטיפול התרופתי צפוי שהערכים יחזרו למה שהיו לפני כן? תודה

שלום המוגלובין/ המטוקריט מוגברים יכולים להיות תוצאה של בעיות רפואיות שונות למשך מצבי חוסר חמצון בגוף אשר כפיצוי מעלה את ההמוגלובין או בעיות ראשיניות של מח העצם ממליץ לפנות להמטולוג להשלמת האבחון ובהתאם קביעת הטיפול הנדרש בריאות דרור

24/07/2022 | 18:05 | מאת: גדי

אם זה משני למשהו ולא בעיה בעצם, השאלה שלי היא האם המצב הנתון ל המוטקריט והמוגלובין גבוה הוא מסוכן מבחינת ההשפעה על הדם, הוא צמיג יותר? זה עלול להיות מסוכן ללב ולמוח וכדו'? מהבחינה הספציפית הזו באם זה מסוכן, האם נדרש ליטול אספירין או משהו כזה בכדי לצמצם את הסיכון? כמובן כל זה מעבר לעניין של לטפל בגורם הראשוני שגרם לעליה. תודה

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים