מתן ברזל באבקה ללא תופעות לוואי לתינוק

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

26/05/2022 | 12:28 | מאת: אלינור

שלום וברכה ד"ר ישנו אבקת ברזל של חברת U.G.A האיטלקית. שקיק אישי עם 35 מ"ג ברזל פירופוספאט בציפוי פוספוליפידים לספיגה אופטימלית. אבקת ברזל בטעם לימון. שקיק אישי קל לפתיחה, טעים, נמס בקלות וללא טעם מתכתי ללא תופעות לוואי של עצירות ובעל ספיגה מעולה, מיובא ע"י חברת נייצ'רספרו זה ברזל בעל ספיגה מעולה מנסיון אישי במבוגרים. ************ השאלה שלי כיון שבילדים קודמים נתתי כלל סוגי הברזל שקיימים בשוק שגרמו לעצירויות קשות וכך נגרם מצב שבו רוב החודשים היו ללא מתן ברזל ונגרם להם אנמיה חמורה האם אפשר לתת את הברזל הנ"ל שהוא ללא תופעות לוואי כלל כאמור (כתוב להתייעץ ברופא כמו שכתוב על כל מארז) כמובן שנחלק את השקיק למינון הנדרש לכל אחד וניתן זאת בכמויות קטנות ומתאימות. האם ניתן לתת לתינוק בן 6 חודשיים ולילדה בת שנתיים ???? ----- מצורף רשימת רכיבים האם יש משהוא מהרכיבים שלא טוב לתינוק?? כל שקיק (במשקל 1.8 גרם נטו) מכיל: ממתיק סורביטול, ברזל פירופוספט מיקרוני (Ferric Pyrophosphate), לציטין, עמילן, ממתיק מאלטודקסטרין, מווסת חומציות: חומצה ציטרית, חומר טעם לימון, מונע התגיישות: סיליקון דיאוקסיד, ממתיקים: סוכרלוז ואססולפאם K. נשמח לתשובה בהקדם. אין מילים ותודה רבה מראש!!!

שלום אין לי נסיון עם המוצר הזה ככלל איגוד המטולוגים ילדים ממליץ על מתן בברזל התכשירים שהם תרופה (כלומר בבקשה ואיכות בפיקוח משרד הבריאות) ולא תכשירים שהם תוספי מזון - אשר הבקרה על האיכות והיציבות שלהם הרבה יותר נמוכה בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים