פריטין נמוך

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

09/03/2022 | 12:47 | מאת: נעמי

שלום, הבן שלי בן 14 עם תסמונת דאון משקל 55 לאחרונה נבדק אצל גסטרו בגלל כאבי בטן ומחסור בברזל. בבדיקה אחרונה פריטין 4 ברזל 40 המוגלובין 13.5. כל הזמן פריטין היה נמוך, ברזל היה בסדר ואין אנמיה. הגסטרו המליץ לתת ברזל בסירופ פריפל חודשיים ואם לא יצליח אז בעירוי. לעשות בדיקות דם חודשיים אחרי לראות שהברזל עלה ועוד חודשיים לראות שלא יורד שוב, ואם בעירוי אחרי חצי שנה. אם ירד או לא ייספג יעשה בדיקה אנדוסקופית. רציתי לשאול מה המינון המומלץ בשבילו בסירופ, כמה מ"ג ביום? ואם לא ירצה לשתות ונעשה עירוי, האם פרינגקט ניתן לעשות בפעם אחת? האם הוא צריך 500 או 1000 מג?

09/03/2022 | 12:51 | מאת: נעמי

טרנספרין 270

שלום היעוץ שקיבלתם מרופא הגסטרו נשמע לי מאד נכון ברור שלא ניתן בפורום אינטרנטי כזה מינונים מדוייקים במטרה היא בעיקר לתת מענה ברמה של עקרונות שמשרתים את כל הציבור רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים