מחסור בפריטין בילדים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

23/02/2022 | 23:47 | מאת: מיה

שלום. בני בן ה 11 במעקב אנדוקריני מגיל צעיר (אחוזון 3). מגיל 3 בערך, בכל בדיקות הדם ההמוגלובין שלו תקין והפריטין כמעט אפסי. עשה 3 פעמים במהלך השנים בדיקת דם לצליאק, נשלל קרוהן וקוליטיס. במקביל נבדק ואין חסר בהורמון גדילה. רופאי הילדים, אחת מהם מתמחה בגסטרולוגיה, טוענים שמבחינתם כל עוד הפריטין בטווח (1 מעל המינימום) זה לא נראה בעייתי. האנדוקרינולוג הציע טיפול בהורמון גדילה כי זו הדרך היחידה שהרפואה מכירה כפתרון לבעית הגובה, אך אנו חוששים לתת תרופה במקום שאין חסר, במקום לטפל בבעית הפריטין. מגיל צעיר ועד היום הוא תמיד עיף, לרוב קר לו וסובל הרבה מכאבי בטן. מעולם לא פנינו לכיוון של המטולוגיה, האם לדעתך יכולה להיות סיבה המטולוגית? האם מחסור בפריטין הוא בעיה מוכרת?

שלום מחסור במאגרי ברזל אשר מתיצג עם פריטין נמוך הוא בהחלט מצב לא תקין אשר יכול לפגוע גם בגדילה ממליץ מאד שתפנו ליעוץ המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים