אנמיה לאורך שנים אצל ילד

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

21/01/2022 | 17:21 | מאת: אנה

שלום בניי בני שש. מלבד בדיקת הדם הראשונה בגיל שנה שהיו עם המוגלובין תקין 12-14 כל שנתיים מגיל שנה - ההומוגלובין 11.2-11.5 תוצאת הפריטין והברזל - בערך 10 יחידות מעל הטווח התחתון. שזה מעט מאוד. בי 12 ופולית תקינים אצל אחד ואחת השני קצת תוספים וזה עולה. נשלל צליאק בבדיקת הדם הפשוטה. וגם משהו שקשור לראומטולוגיה נשלל וכל מיני. בכל תקופה אני מתחילה עם תוספי ברזל טבעיים (ספאטון, אקוסאפ, סוכריות אלטמן - לסירוגין) בגלל ת.לוואי מפריפול. ראוי לציין שגם מהטבעיים יש ת. לוואי לכן אני נותנת במינונים בינוניים וקשה להתמיד. משתדלת לתת לצד ויטמין סי עץ תפוז תותים וכו' ובמרחק ממוצרי חלב. אוכלים עוף3-4 פעמים בשבוע. ביצים 3-4 פעמים בשבוע. בשר בקר או דג פחות אוהבים ... שאלתי את הרופאה למה לא לתת עירוי ברזל והיא אומרת שתמיד עדיף תוספים ושלא ממהרים או משהו ושהם לא נחשבים אנמיים. זה לא מצב אנמי. אני יודעת שיש השלכות מרחיקות לכת לאנמיה בגילאי הילדות - האם הם נמצאים בטווח המזיק? היו עיכובים התפתחותיים והם מאוד חיוורים. שנית, יש משהו נוסף שאפשר לעשות, האם כדאי בירור המטולוגיה והאם כדאי כן להתעקש על עירוי? התוספים, יש תוסף מומלץ אחר ללא ת. לוואי? האם זה נכון שהם לא נחשבים אנמיים? תודה!

שלום אני לא בטוח שסיבת האנמיה היא חסר ברזל ולא סיבות אחרות חשוב מאד שתפנו לרופא המטולוג ילדים להשלמת הבירור לאנמיה. בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים