אנמיה של מחסור בברזל

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/03/2021 | 11:22 | מאת: שירי

שלום, עקב דימומים כבדים במחזור ההמוגלובין שלי ירד ל 9.2. קיבלתי לעשות עירוי פרינ'קט לראשונה אך שבועייים לפני התחיל לי התקף אורטיקריה חריף שנמשך כבר חודש למרות 4 איריוס ביום ופרדניזון ל 5 ימים. רופא אלרגיה אמר שיהיה בעייתי לגשת לפרינג'קט כי הם יראו פריחה ויחשבו שאני אלרגית לעירוי (ברזל בתוספים לא עוזר לי). הוא אמר להתמין שהמצב ירגע וחשב שזה ירגע תוך שבועיים, אך זה לא קרה. לפני 4 שנים קיבלתי עירוי ונופר ואליו לא הייתי אלרגית. האם במקרה כזה עדיף ללכת על ונופר כי אין סיכוי שב 4 שנים המצב השתנה ושאני אלרגית לונופר? או שכן ללכת על פרינג'קט כי סיכויי האלרגיה זהים? כמובן שזה יהיה באשפוז יום. תודה מראש

שלום אני לא יכול לתת לך תשובה ספציפית בלי בלגוש אותך עדין 2 עקרונות: א. פרינגקט מאפשר לתת הרבה יותר ברזל בכל טיפול ולכן הוא הרבה יותר נוח ב. הסיכון לתגובה אלרגית מאד דומה בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים