בדיקות דם ברזל ורוויון טרנספרין נמוך

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/02/2021 | 21:29 | מאת: Inna

כמה חודשים אני מרגישה חולשה, בחילות כל יום ונשירת שיער. עשיתי בדיקת דם ויצא שהברזל ירד מ170 ל45 (תוך 4 חודשים) ורוויון טרנספרין ירד מ47 ל12 אחוז, זאת למרות שאני אוכלת הרבה מאכלים עשירים בברזל. המוגלובין, ופריטין תקינים.מה יכולה להיות הסיבה? ומה הטיפול? עשו לי גסטרוסקופיה ומצאו פוליפ שבביופסיה יצא תקין ובביופסיה של התריסריון יצאה השתטחות קלה של הווילי ולימופוציטים מוגברים 40 מתוך 100. חשבו שזה צליאק אך בבדיקת דם יצא שאין צליאק ואז רופא גסטרו אמר שהוא לא יודע ממה זה נגרם. עשו גם קולונוסקופיה, אבל עקב הכנה בינונית לא ראו טוב. מה מומלץ לעשות?

שלום הפורום הוא פורום למחלות דם ילדים אני מנחש שאת זקוקה לפורום למחלות דם של מבוגרים- אני צודק? חשוב להבין למשל שבעיות במערכת העיכול בילדים ומבוגרים מאד שונות הרבה בריאות דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים