שטפי דם שמופיעים אצל תינוק בן 9 חודשים.

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

03/08/2016 | 08:13 | מאת: עדי

שלום , לבן שלי בן 9 חודשים התחילו להופיע שטפי דם בגוף ללא סיבה ניכרת לעיין. למשל היום בבוקר ראיתי שטף דם בבטן התחתונה. השטף דם עובר אחרי מספר ימים ואחר כך מופיע חדש. התופעה החלה לפני כשלושה שבועות. באחד המקרים קיבל מכה קלה בפנים ונהיה שטף דם גדול מעל העין. הרופא המטפל שלח לבדיקת דם. רציתי לדעת מה זה יכול להיות וכיצד יש לנהוג עם התינוק. רצוי לציין שצבע העור לבן מאוד. תודה על המענה. אני מאוד מודאגת.

שלום השאלה שלך מאד נכונה וחשובה אירועים חוזרים של שטפי דם יכולים להיות סימן לבעיית קרישה (בדרך כלל קלה) ללא קשר לתוצאות ספירת הדם רצוי להתיעץ עם המטולוג ילדים דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים