שיוף שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/07/2004 | 10:57 | מאת: יאיר

אני עובר טיפול אורטודונטי, הרופא המטפל אמר לי שבסוף הטיפול הוא ישייף את השיניים הארוכות ויקצר אותן. שאלתי היא האם אין סכנת הרקבה כתוצאה מפגיעה באימייל ואם יש משהו שאני צריך לדעת בנושא? בתודה מראש.

31/07/2004 | 00:07 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יאיר ותודה על פנייתך, התאמת אורך השיניים יכולה להתבצע לעיתים קרובות על ידי תנועות אורתודונטיות שכוללות את הכנסת השן לתוך העצם המאחזת (קיצור אורך השן) או הוצאת השן מהעצם (הארכת השן). לעיתים כתוצאה משחיקה או שברים בכותרות וא-סימטריה בין הכותרות משני הצדדים יש צורך קל בהשחזה להתאמה ואסטטיקה. זה לא פוגע ומסוכן אם ההשחזה הזאת ממש מינימלית! בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי