סיבוכים בטיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/07/2004 | 18:32 | מאת: אלכס

שלום רב, שמי אלכס אני בן 20 ועשיתי טיפול אורתודנטי ליישור שיניים (בולטות) לפני 5 שנים. מאז אני מאוד סובל ומיואש. להלן רקע קצר על הטיפול: בהתחלת הטיפול האורתודנטי עקרו לי 4 שיניים ובנובמר 99 שמתי גומיות על מחזיקים בשני הצדדים כל יום לפני השינה. קצוות המחזיקים על השניים שבקידמת הלסת העליונה הורכבו בכיוונים שונים (קצה אחד של המחזיק היה מוטה במאוזן והשני במאונך). במשך הטיפול שן קידמית מרכזית אחת התחילה לשנות כיוון כלפי פנים ובנוסף השיניים שעליהן הורכבו הטבעות נעו כלפי פנים. להלן הסימפטומים שאני מרגיש: - יש לי בעיה של סגירת לסתות ונדרש ממני מאמץ כדי לסגור אותם. בזמן הלעיסה יש קושי ללעוס את האוכל וגם קושי ללוש את האוכל ע"י הלשון - כל זה גורם לבליעה לא נכונה ומהירה של האוכל. - אני מרגיש שהלשון לוחצת על השניים הקדמיות (בלסת העליונה) וזה גורם להרגשת כאב בקצה הלשון בזמן הדיבור ומביא לשפשוף תמידי בקצה של הלשון ולכאב בשיניים הקדמיות. לפעמים נפתח פצע מבפנים על החניכיים, באזור שבין השניים הקדמיות. -השיניים שעליהם הורכבו הטבעות התעוותו כלפי פנים וזה גורם לפצע קבוע בצד השמאלי של הלשון. אודה לך מאוד מאוד בעד כל עצה שתוכל לתת לי. בכבוד רב, אלכס כמו כן האם תוכל ליעץ לי היכן אפשר לקנות ספרות בעברית על טיפול אורתודנטי.

29/07/2004 | 17:55 | מאת: מלי

אלכס שלום! גם אני עברתי יישור שיניים לפני חצי שנה, אתה לא ציינתה האם קיבלת טיפול לשימור התוצאה לאחר הטיפול שעברת עם הקוביות והגומיות, כלומר פלטה למשך היממה או קיבוע שמודבק מאחורי השינייים כדי שלא יזוזו כי לפי תיאורך נשמע שהטיפול שעשית ירד לטימיון, אם קיבלת טיפול לשימור ולא ביצעת אותו סביר להניח שזה מה שיקרה. תמיד אפשר לפנות לאותו אורתודנט שטיפל בך ולהחזיר את הקוביות כדי לסדר מחדש, בד"כ גם לא משלמים על זה יותר . יש אתר של האגודה הישראלית שכתובתו- www.ortho.co.il ויש המון מידע גם ב- www.orthoisrael.org.il

מנהל פורום טיפול אורתודנטי