ניבים שלא במקומם...

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/07/2004 | 11:59 | מאת: יוליה...(:

שלום רב! אני יוליה בת 16.5 ויש לי שאלה שמאד מטרידה אותי כי הדעות על התשובה אליה מאד שונות. אוקיי אז ככה:הניבים אצלי בפה צומחים מעל לשיניים(כי אין להם מקום כדי לרדת למקומם)-כדי להמחיש לך אשתמש בדוגמא של שיני ערפד שצומחים ממש למעלה... עכשיו,הלכתי לכמה מקומות כדי להתייעץ מה אפשר לעשות בנדון-התשובה הנפוצה היא עקירת שיניים בריאות והורדת הניבים למקום של אותן שיניים שזה כמובן כרוך בגשר והייתי באמת רוצה להימנע מכך... אני מכירה ילדה שעקרה את הניבים עצמם..והשאלה שלי היא אם באמת אפשר לעשות זאת(לעקור את הניבים) ובאילו סיכונים זה כרוך? תודה מראש. יוליה

31/07/2004 | 00:13 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יוליה ותודה על פנייתך, הניבים העליונים הן שיניים חשובות מאוד מבחינת האסטטיקה והתפקוד. יש להן תפקיד חשוב בעיצוב החיוך עקב מיקומן בזויות הקשת= המקום בו קשת השיניים העליונה מתעגלת. הניבים חשובים בתנועות של הלסת התחתונה כנגד העליונה. לניבים שורש ארוך ביותר המבטיח שהשן תשאר לאורך שנים בפינו. מניסיון קליני של מטופלים שעברו עקירת ניבים התוצאות מאוד לא מוצלחות. לא מקובל ולא רצוי לעקור ניבים עליונים. בהסתכלות לאורך שנים עדיף "לסבול" עם גשר לשנה-שנתיים ולא להשאר בלי ניבים עליונים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי