חניכיים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/07/2004 | 22:14 | מאת: ע

דר' שלום, אני בת 27 לפני כ-4 שנים עברתי טיפול פריודונטלי מקיף (ניקוי אבן , הקצעות שורשים וניתוחי חניכיים בכל הפה) וזאת לאחר שאובחנה אצלי מחלת חניכיים אגרסיבית עם איבוד עצם רב (כל זאת ע"פ רשומי הרופא המטפל). מעולם לא חזר המצב לקדמותו- ולאחר הניתוחים , בתחילה באופן איטי חלה הדרדרות במצבי, העצבים נשארו חשופים , השיניים לא חזרו להיות יציבות ולאחרונה ישנה התרוממות של השן הקדמית - דבר אשר מאוד מפריע לי מבחינה אסטטית . יש לציין שלא טפלתי (מלבד הגיינה אישית) בפה + עברתי 2 לידות . ברצוני לעצב את הפה וליישר את שיני. האם עלי לגשת לאורטודנט או למומחה לחניכיים ? אודה לך אם אוכל לקבל המלצה לרופאים מומחים באזור חיפה והצפון, בתחום האורדודנטיה והפיורודנטיה. בתודה מראש ע

31/07/2004 | 00:21 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, יישור שיניים בנוכחות מחלת חניכיים פעילה עלול להיות הרסני לחניכיים ומסוכן לשיניים. לפיכך יש ראשית לברר אצל מומחה לחניכיים שאכן מחלת החניכיים נרפאה ואת רשאי לעבור תהליך של יישור שיניים.מאוד מומלץ שהאורתודונט אליו תפני יעמוד בקשר הדוק עם הפריודונט אשר ינחה אותו במפורש מה מותר ומה אסור אצלך וגם יבצע בקרה מתמדת על מצבך במהלך הטיפול האורתודונטי. אני מאוד ממליץ על מרפאת החניכיים אצלנו ברמב"ם זו מרפאה ותיקה רצינית ומקצועית ביותר. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי