השלחות של יישור שיניים בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/07/2004 | 04:33 | מאת: מיכל

שלום, יש לי כמה שאלות בקשר לטיפול אורטודנטי: 1. מה הן השלחות / תופעות לוואי השכיחות ביותר של יישור שיניים בגיל 28 שנים ? 2. כמה שנים נמשך הטיפול בממוצע? 3. האם לאחר הטיפול צריך לשים פלטה לתקופות ובפועל הטיפול נמשך עד סוף החיים ? תודה, מיכל.

16/07/2004 | 22:04 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך לפורום, אין מניעה לטיפול אורתודונטי בגילך. לעיתים קרובות יש להקפיד בגיל כזה על קיבוע קבוע של השיניים על ידי פס מתכת פנימי המודבק לשיניים למנוע חזרת המצב לקדמותו. תופעת לואי נוספת היא נטיה לספיגת שורשים = קיצור אורך השורשים, יש לעבוד בכוחות עדינים ומתונים בכדי למנוע זאת. טיפול אורתודונטי מלא בשתי הקתות אמור לארוך 2-3 שנים בגילך. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

21/09/2004 | 00:53 | מאת: חנן

האם יש אפשרות ולבוא ולעשות את הישור שיניים בניתוח ולא את כל התהליך הארוך הכרוך במספר חודשיים ?

26/09/2004 | 14:15 | מאת: אילנית

את היישור שיניים שלי עשיתי (התחלתי) בגיל 27 עד גיל 28 וחצי בערך. כמובן שבהתחלה היו לי המון התלבטויות ורבים מקרוביי ניסו להניא אותי מהרעיון ("למה לך בגיל כזה"? "איך תכירי מישהו ככה" ? וכו' וכו)'. אז לכל המתלבטים שביניכם/ן - לכו על זה!! שווה כל שקל!! זה ממש לקנות חיוך! מתרגלים לזה נורא מהר, עד למצב שממש שוכחים שזה שם! והמראה? זה מעולם לא הרתיע אף אחד (להיפכך - המון חשבו שזה מוסיף חן ילדותי לפנים) וכשמורידים.... כאן מבינים שזה באמת היה שווה! היום אני בת 29 עם חיוך של מיליון דולר, ואת בעלי (הטרי) הכרתי עם הברזלים.... ובמידה ותרצו עוד טיפים, עצות (או אפילו תמונה) יש גם אתר אינטרנט שכולו מוקדש לנושא יישור שיניים למבוגרים תוכלו לשלוח לי למייל: [email protected]. אשמח לעזור עד כמה שאוכל. אילנית

04/12/2004 | 21:06 | מאת: חגית

25/07/2005 | 13:36 | מאת: אמא של דניאל

בתי בת 11.30 , היא תהיה בת 12 בחודש אוקטובר הקרוב. הילדה מקבלת הורמון גדילה ובחצי השנה האחרונה גם זריקה פעם בחודש למניעת ההתפתחות המינית. הורמון הגדילה יצר תופעה של צמיחת השיניים הרגילות לפני נפילת שיניי החלב. לבתי יש שיניים קדמיות בולטות מאד וסנטר נסוג, שני המנשכים אינם סוגרים האחד על השני, הבעיה היא שקבלתי ייעוץ שונה משתי אורטודנטיות, כאשר האחת קוטלת את דרך הטיפול של השנייה וטוענת שייגרם נזק בצורת הטיפול המוצעת. האחת טוענת שצריך קודם לקדם את הסנטר ורק אז לעסוק ביישור השיניים, השנייה טוענת שאפשר לקדם את הסנטר וליישר את השיניים בו זמנית. מי צודקת ? טווח הפעולה לתיקון נסיגת הסנטר קצרה ואם לא אטפל עכשיו אצטרך לפתור את הבעייה בצורה כירורגית . בתודה

19/09/2005 | 20:51 | מאת: חדי

אני בת 32 נורא רוצה לעשות יישור מה גם ש4 שיניי הקדמיות הן כתרים כבר נאמר לי שאני אצטרך ברזלים אבל עוד לא ענו לי אם אפשר לעשות זאת על כתרים ואם אפשר האם זה יצליח בלי לשבור את שורש השן (אלו עם הכתרים) (אינני חושבת על הגשר השקוף כבר נאמר לי המחיר . וביחד עם הטיפולים שאחרי כולל החלפת הכתרים זה כבר הרבה יותר מדי) אודה לכם על תשובה טובה ומפורטת תודה

26/11/2007 | 18:22 | מאת: יעל

שלום רב עד איזה גיל אפשר לעשות יישור שיניים?

18/06/2007 | 18:40 | מאת: אייל

שתי השיניים הקדמיות שלי מלמעלה ארוכות משאר השיניים בפה מה ניתן לעשות כדי לקצר אותן כדי שיהיו באורך שאר השיניים

20/09/2007 | 14:30 | מאת: דנה

אני כותבת כאן לכל המבוגרים שחוששים ליישר את השיניים מכיוון שגם אני נכנסתי לאתרים כדי לקרוא מהנסיון של אחרים וזה מאוד עזר לי שהתלבטתי אם לשים גשר. היום אני כבר כמעט ארבעה חודשיים עם גשר פנימי ואני רוצה להרגיע שזה באמת לא נורא ולא קשה להתרגל וממש לא רואים את אותו וגם השיניים כבר מתחילות להתיישר כל כך מהר ואני רק מתחרטת על דבר אחד שלא עשיתי את זה מזמן. אז לא להתבלט ולחשוש ללכת ליישר את השיניים ובהצלחה.

02/10/2008 | 18:29 | מאת: ונינה

האם ניתן ליישר רק שיניים קידמיות באופן כזה שהטיפול לא יראה לעיין מהו הזמן ההמוצע שלוקח לשיניים להתיישר במידה שהשיניים לא עקומות כל כך וכמה בערך זה אמור לעלות לי ?

מנהל פורום טיפול אורתודנטי