שיני מוצץ

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/07/2004 | 17:20 | מאת: נטע

ד"ר איזנבוד שלום רב, בתי בת 3.5 מוצצת מוצץ רק בשינה. ובכל זאת... השיניים העליונות לא נוגעות בתחתונות ונראות "מקושתות" ולא ישרות. יש לי שתי שאלות : 1. קראתי בהתייחסויות קודמות שלך את המונח פער סקלטלי מולד - מה זה בדיוק ? 2. במידה והשיניים לא יתיישרו לאחר הגמילה מהמוצץ, מהם אפשרויות הטיפול ? בתודה מראש, נטע

07/07/2004 | 20:59 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נטע ותודה על פנייתך, מציצת מוצץ מידי לילה היא עדיין מזיקה מספיק בכדי למנוע מהשיניים לחזור לעמדן הטבעית. כדי להצליח להשיג נסיגה ספונטנית של סממני המוצץ הפסקת המציצה צריכה להיות מוחלטת! פער סקלטלי הוא מצב שבו עמדת הלסת העליונה ( ולא רק השיניים) בולטת באופן משמעותי לעומת התחתונה. במידה וסממני המוצץ לא יחלפו גם לאחר הפסקה מוחלטת של המציצה יהיה צורך לבצע טיפול אורתודונטי אשר ישפר את עמדת הלסתות ולאחר מכן להתאים גם את השיניים למצב החדש. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי