"הבקעה מאולצת"

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/06/2004 | 09:33 | מאת: דן

שלום רב, לצורך ביצוע כתר בשן עם סתימת שורש ,שאחד מהדפנות נשבר אל מתחת לקו החניכיים, יש אפשרות לפרוצדורה של "הבקעה מאולצת". שאלתי: 1.האם "הבקעה" אפשרית בשן 15? 1. מה קודם, הטיפול האורטודונטי של משיכת השורש או ביצוע המבנה?. 2.השבר הינו 1.5 מ"מ מתחת לקו החניכיים.כמה זמן אורך טיפול המשיכה?. 3.האם שיטה זו עדיפה על "הארכת כותרת" ?ומדוע? והאם פוטרת חיתוך החניכיים? בברכה ובתודה מראש דן

03/07/2004 | 23:21 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דן ותודה על פנייתך לפורום, להלן תשובותי: 1 הבקעה מאולצת אפשרית לשן 15. 2 טיפול המשיכה יארוך כ 6 שבועות. 3. שיטה זו עדיפה כי אינה פוגעת בקו החניכיים של שן 15 בהשוואה לשכנותיה. ניתן להמנע מחיתוך החניכיים לחלוטין. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

04/07/2004 | 08:55 | מאת: דן

מהו סדר הטיפול הנכון? האם הטיפול האורטודונטי קודם לביצוע המבנה? או מבנה ולאחריו "הבקעה" וכתר.וזאת ע"מ לדעת אצל מי מהמומחים להתייצב תחילה. בברכה דן

מנהל פורום טיפול אורתודנטי