תינוקת בת 4 חודשים מוצצת אצבע

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/06/2004 | 08:33 | מאת: שלומית

בתי בת ארבעה חודשים החלנ למצוץ אצבע לאחרונה. היא עושה זאת בעיקר לפני שהיא נרדמת, אבל המציצות עזות ואני חוששת להשפעה על המנשך. האם מציצת אצבע יכולה לגרום להשפעה בתנאי מציצה כאלו (לפמים אני רואה שגם מתוך שינה היא מוצצת)? מה ניתן לעשות? (בכל זאת מדובר בתינוקת בת 4 חודשים...) תודה

03/07/2004 | 23:14 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שלומית ותודה על פנייתך לפורום. מציצת אצבע היא הרגל הפוגם מאוד בהתפתחות הלסתות מבנה הפנים חללי האף והשיניים. למציצת אצבע השפעות מרחיקות לכת על תפקוד הדיבור הבליעה והלעיסה ואף על הנשימה. מומלץ מאוד לדחוף מוצץ במקום האצבע ולהתעקש גם אם בהתחלה זה לא קל ודורש מאבק אמיתי. קל הרבה יותר להגמל בעתיד ממציצת מוצץ שהשפעותיו הרסניות פחות מאשר מאצבע שתמיד זמינה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי