יישור שינים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/06/2004 | 19:54 | מאת: הילה

דר, דרור שלום בני בן ה 9 זקוק ליישור שינים בלסת העליונה.למותר לציין שטרם התחלפו לו כל השינים. האורטודנט בקופ"ח המליץ לחכות עוד שנה, לעקור 2 שינים שבולטות כלפי פנים ומפריעות לשאר לצמוח,ואחרי העקירה לשים גשר. חוות דעת שניה של אורטודנטית ממכון שיניים אחר המליצה כבר עכשיו על פלטה שתתחיל ליישר לו את השינייים ולאחר מכן על גשר.כמובן שמבחינתה עקירת השיניים לא באה בחשבון. ברצוני לדעת מה מומלץ יותר גם למען בריאות השיניים של הילד.

03/07/2004 | 23:11 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום הילה ותודה על פנייתך לפורום, חסרים לי פרטים רבים בשאלתך לגבי האבחנה של בנך ולפיכך קשה לי להעריך את תוכנית הטיפול שהוצעה לך. עם זאת אציין שהסיבה לטיפול מוקדם בגיל 9 היא לרוב אחת מ-2: 1. להשפיע על תהליכי הגדילה של הלסתות שהתפתחו במנח לא תקין . 2. השגת מקום לפתרון בעיות צפיפות שיניים בלסתות. נושא העקירה - כנראה מתייחס לשיניים חלביות. לעיתים רחוקות יש צורך בעקירתן לשם בקיעת הקבועות. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי